• Telefon: 0545 724 8902
  • E-posta: destek@cevrimiciterapi.com
  • Kullanıcı Girişi
Sonuç Bulunamadı.
Tüm Sonuçları Göster
online-terapi
  • Anasayfa
  • Kurumsal
    • Hakkımızda
  • Psikologlar
  • Bloglar
  • Psikoloji Testleri
  • İletişim
Randevu Al
online-terapi

Ana sayfa » BLOG » Cinsel Sağlık » Erken Boşalma Tedavisi

Erken Boşalma Tedavisi

Seray Serdar Yazar; Seray Serdar
12
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Erken boşalma, erkeklerin en çok sorun yaşadıkları konulardan bir tanesi olarak bilinir. Cinsel hayatı olumsuz etkileyen faktörlerden bir tanesidir. Penisin vajinaya girmeden önce ya da vajinaya girdikten hemen sonra, istemsiz bir şekilde boşalmasına verilen genel addır. Bu olay çoğu zaman kişinin cinsel hayatını olumsuz etkiler ve hayat rutinini bozar. Özellikle uzun yıllar tedavi görmemiş hastalarda durum, çeşitli psikolojik rahatsızlıklara sebebiyet vererek, kişinin hayatını kötüleştirir. Dolayısıyla bu rahatsızlığın bir hastalık olarak görülmesi ve kişinin utanmadan bir uzman desteğine başvurması gerekir. 

Erken boşalma sürekli yaşanmadığı takdirde rutini etkileyen bir sorun olarak görülmemektedir. Yaklaşık üç erkekten biri hayatı boyunca en az bir kere böyle bir sorunla karşı karşıyadır. Önemli olan sürekliliği ve kişiyi rahatsız etmesidir. Çoğu kişi bu rahatsızlığın çözümü doğrultusunda üroloji gibi doktorlara başvuru sağlamaktadır. Ancak sorun genellikle psikolojik yaşantılardan kaynaklanmaktadır.

Cinsel terapi hakkında detaylı bilgi için içeriğimize hemen göz atın: Online Cinsel Terapi

İçindekiler

  • 1 Erken Boşalma Nedir? Tanısı Nasıl Konulur?
  • 2 Erken Boşalmanın Çeşitleri
  • 3 Erken Boşalmanın Nedenleri
  • 4 Erken Boşalma Konusunda Psikolog Desteği

Erken Boşalma Nedir? Tanısı Nasıl Konulur?

Erkeklerin genellikle bu durumdan utanmalarına sebebiyet veren erken boşalma, cinsel hayatı olumsuz etkiler. Bu durum çiftin karamsarlığa düşmesine neden olduğu anda problem haline gelmektedir. Özellikle erkeğin depresif tablolar elde etmesine dahi sebebiyet verebilen ciddi bir sorundur. Pek çok erkek utanmaları dolayısıyla tedaviden kaçmayı tercih etmektedir. Oysa psikoterapi desteği, kişilerin bu problemden kurtulmasına yardımcı olacaktır. 

Erken Boşalma, erken boşalma tedavisi, erken boşalma nedenleri

Erken boşalma tanısı için, kişinin aşağıdaki kriterlerden en az bir tanesini karşılıyor olması şarttır:

  • Cinsel birleşmeden hemen önce ya da cinsel birleşmeden hemen sonra meydana gelen boşalmanın neredeyse her ilişkide sorun teşkil etmesi,
  • Boşalmanın istemsiz bir şekilde vajinal penetrasyona kadar geciktirilememesi,
  • Yaşanılan stres ve kaygı neticesinde erkeğin cinsel ilişkiye girmek istememesi ve sürekli kaçınma davranışları göstermesi.

Erken Boşalmanın Çeşitleri

Erken boşalmanın nedenlerine değinmeden evvel çeşitlerine bir göz atalım. Bu problem 4 farklı çeşitte inceleniyor. Bunlar:

Yaşam boyu devam edilen erken boşalma: Bu türe baktığımızda ilk cinsel birliktelik ile gözlemlenir ve yaşam boyunca devam eder.  Bu tür çok fazla rastlanmamaktadır. Türkiye ve Çin’de yapılan araştırmalar sonucunda genel olarak %2,3 ila 3,2 arasında görülmüştür.

Kazanılmış erken boşalma: Bu tür yüksek oranda görülmektedir. Fizyolojik ya da psikolojik bir travmadan dolayı meydana gelebilir. Yapılan araştırmalarda % 3,9 ila %4,2 arası sonuçlar elde edilmiştir.

Değişken erken boşalma: Erken boşalma türleri arasında en fazla görülendir. Toplum genelinde %8,5-11,4 oranında rastlanmaktadır. Bu türde kişiler bazen erken boşalırken, bazı zamanlarda normal zamanlamada boşalır.

Duyusal (Subjektif) erken boşalma: Bu türde ise kişi aslında erken boşalma sorunu yaşamamaktadır fakat psikolojik sebeplerden dolayı bu olay gerçekleşmektedir ve kişi erken boşalma sorunu olduğunu sanmaktadır. Toplumun genelinde görülme oranı %5,1-6,4 arasındadır.

Erken Boşalmanın Nedenleri

Erken boşalma çeşitli sebepler dolayısıyla bir erkeğin hayatındaki en büyük sorun haline gelebilmektedir. En dikkat çekici açıklamalar çocukluk dönemine aittir. Uzmanlar bu yaşantıları ortaya çıkartıp ayrıştırır. Bunun neticesinde sorun genellikle tamamen ortadan kalkar. Travmatik yaşantıların, olumsuz yaşam olaylarının da neden olabildiği bu sorunun temelinde, anne baba ilişkileri yatmaktadır. Özellikle bu sorunla mücadele eden anne babaların, çocuklarının bu sorunla mücadele edebilmelerini engellemek için izlemeleri gereken belirli adımlar bulunmaktadır:

  • Erken boşalma daha çok çocuğun anne veya babanın çıplaklığına şahit olması ve bundan utanması üzerine oluşmaktadır.
  • Çocuğun annesini ya da babasını tuvaletten ya da banyodan çıkarken görmesi.
  • Anne babaların iki yaşından sonra çocuklarını mutlaka yataklarından ayırmaları gerekmektedir.
  • Sürekli anne babayla beraber yatmak.
  • Ergenlik döneminde çok sık mastürbasyon yapmak.
  • Çocuğun cinsel duygularının bastırılması ilerleyen dönemlerde cinsel ilişkiden kaçma davranışını beraberinde getirerek bu soruna zemin hazırlar.
  • Evli olan çocuklar dahi, anne babalarına karşı yaşadıkları utanç duygusu neticesinde bu sorun ile karşılaşır.
  • Cinselliğin bir an önce sonlanması isteği, bu sorunu ortaya çıkarabilir.
  • Depresyon
  • Cinsel deneyimsizlik
  • Anksiyete (İlgili konu: Anksiyete nedir? )
  • İlişki stresi
  • Kişinin kendi vücut imajı ile ilgili negatif algı
  • İlişki yeniliği
  • Aşırı heyecan ve uyarılma
  • Kendini suçlama ve yetersizlik hissi

Erken Boşalma Konusunda Psikolog Desteği

Bu problemle mücadele eden kişiler çoğunlukla çeşitli doktorlara gitmektedir. Ancak bu kişiler bir uzman ile çalışma konusunda çok da istekli olmamaktadır. Her ne kadar bu sorun için çeşitli ilaçlar veriliyor olunsa da, ilaçların etkinliği zaman içerisinde azalabilir. Hatta durum yeni baştan ortaya çıkma potansiyeline sahiptir. Kişilerin net bir tedaviye ihtiyaçları varsa mutlaka psikoterapi almaları gerekecektir. Hatta konuyla ilgili utanma sorunu yaşayan danışanlar, direkt olarak online terapi alarak evden çıkmadan problemini ortadan kaldırabilir. 

erken boşalma sorunu, erken boşalma tedavisi, cinsel terapi

Erken Boşalma konusunda en sık başvurulan yöntemler, travma varsa EMDR, sorun çok derinse psikodinamik şeklindedir. BDT, çözüm odaklı terapi gibi kısa süreli tedaviler de uygulanabilir. Hangi terapi tekniğinin daha uygun olduğu, danışanın durumu ile ilgili olmaktadır. Danışanın tedaviye inancı, isteği ve kararlılığı tedaviyi en hızlı sonuçlandıracak durumdur. Bunun gibi tüm cinsel sorunlarınızda başvurabileceğiniz cinsel terapist bilgileri web sitemizde mevcuttur. 

Eğer böyle bir probleme sahipseniz online psikolog desteği alarak sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Web sitemiz üzerinde Türkiye’nin en iyi uzmanlarını inceleyebilir ve online cinsel terapi uzmanlarımızdan hemen online destek almaya başlayabilirsiniz.

Psikolog Gökhan Akbağ

İlgili Yazılar:

  1. Online Terapi Nedir? Kimler İçin Uygundur?
  2. Tranko Buskas Nedir? Ne İşe Yarar? Yan Etkileri
Seray Serdar

Seray Serdar

Lisans eğitimini Haliç Üniversitesinde tamamlayan Seray Serdar, eğitim hayatı boyunca katıldığı seminer, eğitim ve akademik araştırmalar ile kendini geliştirmiştir. Vaka çeşitliliği en yüksek olan uzmanlar arasındadır. İstanbul Gedik Üniversitesinde klinik psikoloji yüksek lisansını tamamlamıştır. Çevrimiçi Terapi’de online terapi hizmeti vermekte ayrıca eğitmen olarak görev almaktadır.

Yorumlar 12

  1. Geri bildirim: Kadında Orgazm ve Geç Orgazmın Nedenleri | Çevrimiçi Terapi
  2. Ysf frkn says:
    6 ay önce

    Emekleriniz için teşekkürler yeni eğitimlerde buluşmak dileğiyle.

    Cevapla
  3. Merve says:
    8 ay önce

    Eğitimleriniz çok verimli ve hocalar çok yetkin. Her şey için teşekkür ederiz çevrimiçi ailesi

    Cevapla
  4. Firuze says:
    8 ay önce

    Verimli egitimlerinizden dolayı teşekkür ederim. Eğitimlerin daha sık olmasını dilerim.

    Cevapla
  5. Ahmet Akseki says:
    10 ay önce

    Çok teşekkürler, çok değerli ve zihin açıcı paylaşımlarda bulunuyorsunuz. Çok sıklıkla önümüze gelen gerek aile ve gerekse toplumun bakışıyla birlikte konuşulmayan konulardan. Çift ve evlikik ilşkileririn dinamiğini oluşturan fakat yokmuşçasına görmezden gelinen fakat çok önemli bir konu.
    Sizleri tanıdığıma çok memnun oldum ve eğitim programlarınızın çoğuna katılabilmeye niyet ediyorum. Sonsuz teşekkürler.

    Cevapla
  6. Fatma Yumuşakipek says:
    10 ay önce

    Açıklayıcı ve bilgilendirici yazınız için çok teşekkürler. Ayrıca verdiğiniz şahane eğitimler için de siz değerli çevrimiçi terapi ailesine sonsuz teşekkürler iyi ki varsınız

    Cevapla
  7. Hilal says:
    10 ay önce

    Emeğinize sağlık her türden eğitim ve bloglada kolaylıkla erişme fırsatı tanıdığınız teşekkür ederim.

    Cevapla
  8. Hilal Koşar says:
    11 ay önce

    Sizin psikolojiye verdiğiniz emeği özveriyi freud vermemiştir. İyi ki varsınız. Psikoloji mezunları ve öğrencileri sizlere hep minnettar kalıcak. Yaptığınız yapmakta olduğunuz ve yapacağınız bütün işlerde başarılarınızın kat ve kat artacağına eminim. Sizleri tanımış olmak gerçekten gurur ve övünç kaynağı iyi ki hayatımızdasınız. Çok saolun her şey için

    Cevapla
  9. Emre Efe says:
    11 ay önce

    Psikoloji alanına ve bu alandan mezun olanlara olanak sağladığınız , fiyatlarının hayli yüksek olması sebebiyle almakta zorlandığımız eğitimleri en kaliteli şekilde biz alan kişilerine özenle ulaştırdığınız için çok teşekkür ederim. Harika eğitimler veriyorsunuz. Her eğitiminizi aynı anda almak istiyorum , her yeni yayınlanan eğitime koşa koşa ve ilgiyle geliyorum ve önümüzdek eğitimleri sabırsızlıkla bekliyorum. Sonsuz teşekkürler 🤗

    Cevapla
  10. Aysun says:
    11 ay önce

    Bu tarz sorunları konuşmaktan kaçındıkça çözüme ulaşması daha da güç hale geliyor. Gerçekten oldukça sık karşılaşılan bir durum. Bu konu hakkında önemli bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim. Emeginize sağlık.

    Cevapla
  11. Esra says:
    11 ay önce

    Bu sorun çift terapilerinde gerçekten oldukça sık karşılaşılan bir durum.Sorunun kaynağına dair önemli bilgilere değinilmiş.Emeginize sağlık.

    Cevapla
  12. Barış says:
    11 ay önce

    Emeğinize sağlık bu kıymetli bilgiler için 🙏

    Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sonuç Bulunamadı.
Tüm Sonuçları Göster

Kategoriler

  • BLOG (122)
    • Aile Ruh Sağlığı (2)
    • Anksiyete (5)
    • Cinsel Sağlık (3)
    • Çocuk Psikiyatrisi (2)
    • Depresyon (3)
    • Erişkin Psikiyatrisi (5)
    • Genç – Ergen Psikiyatrisi (2)
    • Kişilik Bozuklukları (4)
    • Online Terapi (5)
    • Panik Atak (1)
    • Psikoloji (2)
    • Sağlık (5)
  • Cinsel Terapi (2)
  • Eğitimlerimiz (5)
  • Genel (1)
  • Kişilik Bozuklukları (1)
  • Somatizasyon Bozuklukları (3)
  • Yeme Bozuklukları (3)

Popüler Bloglar

  • tranko buskas nedir

    Tranko Buskas Nedir? Ne İşe Yarar? Yan Etkileri

    1 paylaşım
    Paylaşım 0 Tweet 0
  • Narsistik Kişilik Bozukluğu Nedir?

    0 paylaşım
    Paylaşım 0 Tweet 0
  • Panik Atak Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

    0 paylaşım
    Paylaşım 0 Tweet 0
  • Anksiyete Bozukluğu Nedir?

    0 paylaşım
    Paylaşım 0 Tweet 0
  • Faverin (Fluvoksamin) Nedir? Ne İşe Yarar? Yan Etkileri

    0 paylaşım
    Paylaşım 0 Tweet 0

Hey merhaba 👋
Tanıştığımıza memnun oldum.

Her ay, gelen kutunuza harika içerikler almak için kaydolun.

İstenmeyen posta göndermiyoruz!.

E-bültenimize başarıyla abone oldunuz!

Çevrimiçi Terapi

Online psikolog sitemiz, ihtiyacı olan insanlara en uygun fiyat politikası ile alanında uzman psikologları buluşturmak için kurulan Türkiye'nin en büyük psikoloji sitesidir. Hemen şimdi psikoloğunu seç ve görüşmeye başla.

Kurumsal

  • Blog
  • Basın
  • Hakkımızda
  • Psikologlar

Şartlar ve Gizlilik

  • Çerez Politikası
  • Ön Bilgilendirme Formu
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Kişisel Verilerin Korunması
  • Kullanım Şartları Sözleşmesi

Hayati tehlike arz eden bir durumda iseniz - bu siteyi kullanmayınız. Acil Durum Hatları
2020 - Online Terapi ve Psikolog | Tüm Hakları Saklıdır.

  • Anasayfa
  • Kurumsal
    • Hakkımızda
  • Psikologlar
  • Bloglar
  • Psikoloji Testleri
  • İletişim
Sonuç Bulunamadı.
Tüm Sonuçları Göster

Hayati tehlike arz eden bir durumda iseniz - bu siteyi kullanmayınız. Acil Durum Hatları
2020 - Online Terapi ve Psikolog | Tüm Hakları Saklıdır.

Hoş geldiniz

Konuk yazar olarak giriş yapıyorsunuz

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş Yap