Son zamanlarda daha sinirli ve endişeli olduğumu hissediyorum.
Her an bir felaket olacakmış gibi hissediyorum.
Son zamanlarda mide ağrısı ve sindirim bozukluğu şikayetlerim var.
Gece uykum bölünüyor ve rahat uyuyamıyorum.
Nefes alıp vermekte zorlanıyorum.
Güçsüz hissediyorum, çabuk yoruluyorum.
Son zamanlarda sebepsiz korkular yaşıyorum.
El ve ayaklarımda uyuşmalar var.
Son zamanlarda tuvalet ihtiyacım arttı.
Kalp atışlarımın hızlandığını hissediyorum.
Diğer Psikolojik Testlere Göz Atın
Panik Atak Düzeyiniz Nedir? Panik Atak Testi
Panik atak kişilerin yaşam kalitesini düşüren sıkıntılı durumlardan bir tanesidir. Günlük yaşamı ciddi düzeyde etkileyen ve kişinin yaşam kalitesini düşüren bu sorun, tedavi sonrası düzelebilen bir durumdur. Ancak pek çok kişi tedaviden kaçınmakta ve durumun ilerlemesine neden olmaktadır.
Panik bozukluk kendi kendine geçen bir rahatsızlık değildir, kişinin yaşamını tedavi olmadığı takdirde ciddi anlamda etkilemektedir. Kişi bitmek bilmeyen panik atak krizleri ile mücadele etmek zorunda kalmakta, kendini sürekli olarak hastanede EKG çektirirken hastanede almaktadır. Doktorların söyledikleri genellikle inandırıcı gelmemektedir. Kişi bir şeyi olduğuna ve bu şeyin onun açısından tehlikeli sonuçlar oluşturduğuna emindir.
Panik atak mutlaka tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Kişilerin panik atak testi sonucuna göre, düzeyleri yüksekse mutlaka bir uzmana başvurmaları gerekmektedir. Aksi takdirde zaman ilerledikçe durum kişi için daha da zorlayıcı hale gelecektir.
Panik Atak Testi
Panik atak testi, panik bozukluk belirtilerinin şiddetinin puanlanmasını sağlayan ve buna göre riski gösteren bir ölçektir. Kişi son iki haftayı baz alarak test sorularına cevaplar vermeli ve testi olduğu gibi değerlendirmelidir. Test sonucunun kötü çıkmasından korkarak verilen yanlış cevaplar, kişinin yaşam kalitesini iyice düşürecektir. Tüm yanıtlar doğru şekilde oluşturulmalı ve sonuca göre uzmana başvurma konusunda aceleci davranılmadır.