
Çevrimiçi terapi bünyesinde danışan almaya başlayan Nilüfer Şişman farklı bir workshop çalışması ile unutulmaz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Mindfulness temelli bilişsel terapi konusunda farkındalık kazanmanın yanında hem teori hem de uygulama boyutunda da katılımcılara güzel olanaklar sunmaktadır. 4 farklı oturumdan oluşan atölye çalışması 2 gün sürecek olup, sadece çevrimiçi terapi ayrıcalığı ile bir kereliğine de olsa 100 TL olarak ücretlendirilecektir. Atölye çalışması sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Şimdi workshop çalışmasını daha da detaylı bir şekilde inceleyelim;
Mindfulness Temelli Bilişsel Terapi İçeriği
1.Modül: Her zaman iyi hissetmek zorunda değilsin!
İnsan sinir sisteminin işleyişi ve uygulamalar eşliğinde aşağıda yer alan sorulara cevaplar üreteceğiz.
- Kendini iyi hissetme kavramı nedir?
- Kendimizi her zaman iyi hissetmek zorunda mıyız?
- İyi hissetmediğimiz zamanlar ne yapacağız?
- Sinir sistemimiz kendini iyi hissetme konusunda nasıl çalışıyor?
2.Modül: Sürekli konuşan zihnimi 4 farklı yöntemle nasıl sustururum?
Eğitimsiz bir zihin sıkılır. Keşke olmasaydı demek hiçbir şey için kesinlikle çözüm değildir. Başımıza gelenle dostça geçinmeyi öğrenmeliyiz. İşte bu modülde aşağıdaki sorulara cevap üreterek zihnimizi susturmayı öğreneceğiz.
- Peki nasıl?
- Zihin bir hapishane mi?
- Neden negatif eğilimli?
- Yalnızlık nasıl bir his?
- Sıkılmak nasıl bir his?
- Konuşan zihnimizi nasıl yöneteceğiz?
- His ve düşünce arasındaki fark nedir?
3.Modül: Mindfulness bilişsel terapi egzersizleri
Uygulamalı olarak yapılan bu egzersizde temel araç duyularımızdır. Mindfulness(bilinçli farkındalık) ile bizler şimdiki zamanla ancak duyularımızla temas edebiliriz. Düşüncelerimiz, davranışlarımız ve duygularımız nereden geliyor? Bunları kontrol etmeyi öğreneceğimiz uygulama sonucunda ortaya çıkacak olumlu kazanımlar ise şu şekilde listelenebilir;
- Pozitif duygularda artış
- Yaşam doyumunda artış
- İyi hissetme halinde artış
- Problem çözme ve karar verme becerilerinde artış
4.Modül: Öz şefkat- Ön kendim
Uygulamalı olarak yapılan son modülde ise amaç kişinin zor bir an yaşadığında kendisine iyi davranarak destek olmasıdır. Kişinin kendisi ile iyi bir dost olma becerisi kazandığı son aşamada ‘bu zor anda kendime nasıl destek olabilirim?’ sorusu ile tamamlayacağız.
4 farklı uygulama ile tüm sistemi öğreneceğiz, sinir sistemimizin yapısını anlayarak zihnimizi uygulamalarla yöneteceğiz. Nerede ve ne zaman nasıl müdahaleler yaparak sakin ve dingin kalabiliriz, hep birlikte bunlara bakacağız. Esnek ve dayanıklı olmayı öğreneceğimiz için yaşamımızda yer alan diğer stres veren kaynakları daha sakin ve soğukkanlı bir şekilde yöneteceğiz.

👍
Harika💕