• Telefon: 0545 724 8902
  • E-posta: destek@cevrimiciterapi.com
  • Kullanıcı Girişi
Sonuç Bulunamadı.
Tüm Sonuçları Göster
online-terapi
  • Anasayfa
  • Kurumsal
    • Hakkımızda
  • Psikologlar
  • Bloglar
  • Psikoloji Testleri
  • İletişim
Randevu Al
online-terapi

Ana sayfa » BLOG » Akran Zorbalığı nedir? Nasıl Engellenir?

Akran Zorbalığı nedir? Nasıl Engellenir?

Seray Serdar Yazar; Seray Serdar
27
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Akran zorbalığı nedir? Akran zorbalığı belirtileri nelerdir? Akran zorbalığı hangi yaş grupları arasında oluyor ve Akran zorbalığı ile ilgili bir ebeveyn veya öğretmenin yapması gerekenler nelerdir? İşte akran zorbalığı hakkında tüm merak edilenler!

Akran zorbalığı, aynı yaş gruplarının bulunduğu ortamlarda, çeşitli fiziksel özellikleri kapsamında üstün olan çocuğun, kendinden zayıflara uyguladığı şiddettir. Akran zorbalığının çeşitli türleri mevcuttur. Belirtilen zorbalığa, her yerde, her çocuk maruz kalabiliyorken, genellikle akran zorbalığına okullarda rastlanılmaktadır.

Genel olarak hem ebeveyn hem de öğretmenin, belirtilen durum karşısında çeşitli uygulamalar gerçekleştirmesi gerekmektedir. Zira zorbalık uygulayan ve zorbalığa maruz kalan çocuklar, ileri dönemlerde mühim problemlerle baş-başa kalabilir. Peki bir ebeveyn ya da öğretmen, çocuğun zorbalığa maruz kaldığını nasıl öğrenebilir?

İçindekiler

  • 1 Akran Zorbalığı Belirtileri
    • 1.1 Zorbalık Hangi Yaş Grupları Arasında Olur?
  • 2 Zorbalığa ne Yapmalıyım? / Zorbalık nedir Baş Etme Yolları
  • 3 Akran Zorbalığı Özellikleri /Akran Zorbalığı nedir?
  • 4 Zorbalığın Cezası

Akran Zorbalığı Belirtileri

Akran zorbalığının hem uygulayan hem de maruz kalan çocuk kapsamında çeşitli belirtileri mevcuttur. Akran zorbalığının erken fark edilmesi, iki taraf için de mühim öneme sahiptir. Zira çocukluk veya ergenlikten yetişkinliğe geçit döneminde çocukların gerçekleştirdiği her eylemler, onların geleceğini belirlemektedir. Şayet bu dönemde herhangi bir olumsuz davranışa müdahale edilmezse, gelecek dönemlerde çocuğun davranışlarını değiştirmek oldukça zor olacaktır. Peki tam olarak Akran zorbalığı nedir nasıl mücadele edilir?

Ebeveyn ve öğretmenler, genel olarak zorbalıkla mücadele kapsamında aşağıdaki belirtiler eşliğinde zorbalığın gerçekleştiğini teyit edebilir:

  1. Zorbalık gerçekleştiren çocuktaki belirtiler

  • Evde ve b. yerlerde, arkadaşları hakkında aşağılayıcı cümleler kullanmak.
  • Öz saygısı düşük ve empati yeteneğinden yoksun
  • Madde kullanımı ve küfürlü konuşmaya meyilli
  • Okuldan kaçan, kopya çeken
  • Kurallara uymayan ve b.
    1. Zorbalığa maruz kalan çocuktaki belirtiler

  • Özgüvensiz
  • Sıklıkla zorbalığa uğradığı mekanlara gitmek istememe. (Okul, dershane, spor ve b.)
  • Yeme problemleri
  • Sosyal ilişkileri yok denecek nitelikte az olur
  • Mutsuz ve huysuz olabilir

Niteliği fark etmeksizin zorbalık, her iki tarafa da yıkıcı sonuçlar vermektedir. Bir öğretmen ve ebeveyn görevi olarak, çocuğun sorunları anlaşılmalı ve bu kapsamda gereken eylemler gerçekleştirilmelidir.

Zorbalık Hangi Yaş Grupları Arasında Olur?

Akran zorbalığı nedir konusu kapsamında zorbalık durumu, genellikle 7 – 15 yaş arası çocuklarda gözükmektedir. Zorbalığın niteliği, çocuğun cinsiyeti kapsamında değişiklik göstermektedir. Genel olarak akran zorbalığının 6 çeşidi mevcuttur. Belirtilen çeşitler, bu şekilde olmaktadır:

Sözel zorbalık

Sözel zorbalık, genel olarak zorbalığa maruz kalan çocuğun, çeşitli fiziksel özelliklerine yapılan alay olarak nitelendirilmektedir. Genellikle belirtilen özelliklere, çocuğun boyu, kilosu, ten rengi, konuşma şekli ve b. hususlar dahil olmaktadır. Akran zorbalığı nedir sorusu eşliğinde ebeveynlerin en çok merak ettiği sözel zorbalık, zorbalığı gerçekleştiren çocukla doğru iletişim gerçekleştirerek giderilebilir.

Fiziksel zorbalık

Genellikle fiziksel zorbalığa, itmek, vurmak, tükürmek, tekme atmak ve b. eylemler ait olmaktadır. Fiziksel zorbalık, akran zorbalığının en şiddetlisi olmakta, çoğu zaman zorbalığa uğrayan çocuğa mühim zararlar gelebilmektedir.

Siber zorbalık

Akran zorbalığının, en güncel türleri arasında olan siber zorbalık, sosyal medya ve b. mecralarda gerçekleşmektedir. Genellikle belirtilen ortamlarda zorbalığa uğrayan çocuğun çeşitli rencide edici görüntüleri paylaşılarak çocuğa psikolojik zarar vermek amaçlanmaktadır.

Cinsel zorbalık

Cinsel zorbalığa, zorbalığı gerçekleştiren çocuğun, cinsel amaçlı dokunmaları, cinsel çağrışımları, söylentiler yayması ve b. davranışlar aittir.

Sosyal zorbalık

Genellikle okullarda sıkça rastlanılan bu zorbalık türü, zorbalığa uğrayan çocuğu, hiçbir ortama davet etmeme, oyunlara sokmama ve b. davranışlar kapsamında nitelendirilmektedir.

Eşyalara zorbalık

Zorbalık yapılan öğrencinin eşyalarını çalmak, zarar vermek yemeğini veya parasını çalmak ve b. davranışlar, eşyalara zorbalık olarak sayılmaktadır.

Zorbalığa ne Yapmalıyım? / Zorbalık nedir Baş Etme Yolları

Akran zorbalığı nedir?

Akran zorbalığının gerçekleştiği ortamlar kapsamında, sorumlu kişilerin yapması gereken çeşitli eylemler mevcuttur. Peki tam olarak akran zorbalığı nedir nasıl önlenir?

Genellikle öğretmenlerin ve ebeveynlerin, akran zorbalığının gerçekleştiği durumları fark ettikleri zaman yapması gerekenler bunlardır:

  • Genel olarak zorbalığı gerçekleştiren ve zorbalığa uğrayan çocuklarla anlayışa dayalı iletişim gerçekleştirilmelidir.
  • Her iki tarafı dinlerken, öğretmen ve ebeveynler, tartışmak yerine karşı tarafa sevgi göstermelidir.
  • Genellikle zorbalığa uğrayan çocuklar, utangaç ve içlerine kapalı olurlar. Dolayısıyla çocuklar, zorbalığa uğrasalar bile durum hakkında herhangi bir iletişim gerçekleştirmekten çekinirler. Bu kapsamda ebeveynlerin, zorbalığın gerçekleştiğini öğrendikten sonra hiçbir şey yokmuşçasına davranmak yerine çocuk ile anlayışa dayalı iletişim yapmaları gerekmektedir.
  • Zorbalık gerçekleştiren çocuğun ailesi, çocuğu dinlemeli, belirtilen eylemin doğru olmadığını, sorunlarına farklı davranışlarla çözüm bulabileceğini anlatmalıdır.

Genellikle akran zorbalığının sebepleri arasında aile içi tartışmalar, çocuğun dertlerini kimseye anlatamaması ve b. etkenler yer almaktadır. Ebeveyn olarak her daim çocuğun problemleri kapsamında iletişim kurmak, akran zorbalığından ziyade, çocuğun ileri dönemlerdeki psikolojik hayatını olumlu yönde etkileyecektir.

Akran Zorbalığı Özellikleri /Akran Zorbalığı nedir?

Akran zorbalığı nedir?

Akran zorbalığı gerçekleştiren ve zorbalığa maruz kalan çocukların, genellikle çeşitli özellikleri bulunmaktadır. Akran zorbalığı özellikleri kapsamında, herhangi zorbalık belirtisi olmadan, ebeveyn ve öğretmenler, zorbalığın karşısını alabilir. Peki tam olarak akran zorbalığı nedir? Akran zorbalığı özellikleri nelerdir? Genel olarak akran zorbalığı özellikleri bunlardır:

  • Zorbalık gerçekleştiren çocuğun özellikleri

Akran zorbalığı yapan çocuklar, genel olarak aynı eylemi gerçekleştiren arkadaş ortamında bulunurlar. Zorba çocuklar, suça, madde kullanımına, okuldan kaçmaya meyilli ve kurallara uymayan özelliklere sahip olmaktadır. Aynı zamanda çoğu akran zorbalığı gerçekleştiren çocuğun, ailesinde şiddet ve çeşitli sorunlar mevcuttur.

  • Zorbalığa maruz kalan çocuğun özellikleri

Zorbalığa maruz kalan çocuklar, genel olarak çeşitli özellikleri kapsamında akranlarından zayıf kalmaktadır. Belirtilen çocukların arkadaş ortamları zayıf, özgüvenleriyse düşük olmaktadır. Akran zorbalığına maruz kalan çocuklar, haklarını aramak ve kendilerini savunmak konusunda başarısız olmaktadır.

Zorbalığın Cezası

Akran zorbalığı nedir?

Akran zorbalığı gerçekleştiren çocuklara, ebeveyn ve öğretmenleri ceza vermek yerine kendileriyle anlayışa dayalı iletişim gerçekleştirmektedir. Zira zorbalık yapan çocuklara verilecek her ceza, ebeveyn veya öğretmenlerin bulunmadığı her yerde zorbanın, haber veren çocuktan intikam alacağı anlamına gelmektedir.

Ceza vermek yerine, akran zorbalığı gerçekleştiren çocukla, aşağıdaki sorular tarzında iletişim kurulabilir:

  • Hayatında hangi problemleri mevcut?
    • Problemlerinin çözümünü, hangi davranıştan ilhamlanarak zorbalıkla çözmeye karar vermiştir?
    • Son olarak yapılacak iletişim kapsamında kesinlikle, çocuğu suçlayıcı ve ceza verici eylemler gerçekleştirilmemelidir.

Kısaca belirtmek gerekirse, öğretmen ve ebeveynin genel amacı, zorba çocuğun yaptığının, anlayışlı dille yanlış olduğunu vurgulamaktır. Akran zorbalığı nedir konusu kapsamında belirtilen sonuca, çocuğun empati duygusunu kullanarak ulaşmak daha kolay olacaktır.

İlginizi çekebilir: Sosyal anksiyete bozukluğu nedir?

Akran zorbalığına karşı ne yapılabilir?

Zorbalığa karşı, ebeveyn ve öğretmenlerin çocuklara anlayış göstermesi ve dertlerini her daim kendileriyle paylaşabileceklerini hissettirmeleri gerekmektedir. İleri dönemlerdeyse, herhangi bir ceza olmadan nazikçe zorbalık yapan çocuklar uyarılmalıdır.

Çocuğumu akran zorbalığından nasıl korurum?

Akran zorbalığı, genellikle çocuğun akranları arasında çeşitli özellikler bakımından eksik kaldığı için gerçekleşmektedir. Ebeveynin bu kapsamda yapabileceği tek şey, belirtilen zayıflığı tespit ederek, çocuğu bu çerçevede çeşitli programlara yazdırmaktır.

Zorbalığa uğrayan çocuğa nasıl yardım edebilirim?

Zorbalığa uğrayan çocuk, ebeveyni tarafından dikkatlice dinlenmeli, çocuğun yaşadığı duygular ebeveyn tarafından ayna olarak yansıtılmalıdır. Bu kapsamda çocuk, ebeveyninin onu anladığını görerek üzüntü yerine güven ve sevgi hissedecektir.

İlgili Yazılar:

  1. Vajinismus Nedir? Neden Oluşur? Tedavisi
  2. Psikolog Maaşları 2022
Seray Serdar

Seray Serdar

Lisans eğitimini Haliç Üniversitesinde tamamlayan Seray Serdar, eğitim hayatı boyunca katıldığı seminer, eğitim ve akademik araştırmalar ile kendini geliştirmiştir. Vaka çeşitliliği en yüksek olan uzmanlar arasındadır. İstanbul Gedik Üniversitesinde klinik psikoloji yüksek lisansını tamamlamıştır. Çevrimiçi Terapi’de online terapi hizmeti vermekte ayrıca eğitmen olarak görev almaktadır.

Yorumlar 27

  1. Şenay says:
    2 hafta önce

    Merhabalar çevirimiçi terapi nin düzenlemiş olduğu eğitimlerde faydalanmak bu alanda çalışan biri olarak bilgilerimize bilgi eklemek konusunda çok yardımcı oluyor. Sizlerle karşılaştığım günlerden itibaren fırsat bulabildikçe egitimlerinize dahil olmaya çalışıyorum teşekkür ederim.

    Cevapla
  2. Merve ütebay says:
    2 hafta önce

    Zorbalık konusunda çok aydınlatıcı ve yol gösterici bir yazı olmuş. Teşekkür ediyorum emekleriniz için. Çevrimiçi terapiden daha önce farklı eğitimler aldım. Her zaman memnun kaldım. Yolunuz açık olsun 💐

    Cevapla
  3. Merve ütebay says:
    2 hafta önce

    Zorbalık konusunda çok aydınlatıcı ve tol gösterici bir yazı olmuş. Teşekkür ediyorum emekleriniz için. Çevrimiçi terapiden daha önce farklı eğitimler aldım. Her zaman memnun kaldım. Yolunuz açık olsun 💐

    Cevapla
  4. Esra says:
    3 hafta önce

    Akran zorbalığı, okul yaşantısı içinde bir öğrencinin/öğrencilerin bir başka öğrenciyi/öğrencileri, tekrarlayan aralıklarla olumsuz etkilere maruz bırakması olarak tanımlanmaktadır. Bu durum, hem zorbalığa uğrayan hem de zorbalık uygulayan çocuklar için olumsuz sonuçlar doğurmaktadır.

    Cevapla
  5. Gülşah says:
    3 hafta önce

    Merhaba çevrimiçi ailesi.
    Bir ruh sağlığı uzmanı adayı olarak bizlere böyle kapılar açtığınız için size çok teşekkür ederim. Özellikle bu alana yeni başlayanlar için varolan egitim ücretleri oldukça yüksek meblağlar. Sizinle beraber hem öğrenip hem de danısanlarım için kafamda neler yapabilirimin cevabını sayenizde sizlerle öğreneceğim.

    Cevapla
  6. DİLEK GÜL says:
    3 hafta önce

    Çevirim içi sayesin de dışarı da Servet harcayacağım eğitimlere çok cüzi miktarlara erişebildi. Birde bir kaç saatlik eğitimler değil. Hem kaliteli hemde ayrıntılı eğitimler. Derslerin kaydedilmesi benim için en iyi yanı çalışan bir insan olarak zamanı kendim ayarlıyor olabilmek bence lüks ve bize bu imkanı sağlıyorlar. İyi ki sizinle karşılaşmışım.

    Cevapla
  7. Özlem says:
    3 hafta önce

    Cevrimiciden bir çok eğitim aldım ve gerçekten yapmak için yapılan bir eğitim değil ve kaliteli ve değerli hocalardan güzel egitimler. Son zamanlarda egitimlerin hepsi ücretli hale dönüşmesinden dolayı ve ekonomik koşulların gittikçe zorlayıcı olması nedeniyle çok istediğim egitimlere katilamamaktayim. Bununla ilgili çözüm önerilerinin bulunması, eğitimlerde katılımcı olanlardan ücret alınmaması, uygulayicilik isteyenlerden ücret alınması en büyük istegimdir.

    Cevapla
  8. YarenApaydın says:
    3 hafta önce

    Çevrimiçi terapiye teşekkürler. Kendimizi geliştirmemiz ve ruh sağlığı alanına daha iyi katkı sağlamamız için verdiğiniz eğitimler çok etkili. Bu konuda insanları dolandırmaya çalışan bir çok sayfa varken sizin destekleriniz çok güzel.

    Cevapla
  9. Güllü Aliyeva says:
    3 hafta önce

    Merhaba çevrimiçi ailesi hepinize canı-gönülden teşekkür ederim.Covid 19 yayqinlaşdığı bir dönemde keşf etdim sizi eğitime gelişmeye en ihtiyacım olduğu bir dönemde online eğitimlere olan ön yarğılarimi ortadan kaldirdiniz.sizden 7 fazla eğitim aldım hepsi mükemmel kaliteli .iyiki varsınız

    Cevapla
  10. Cihan Tahmilci says:
    3 hafta önce

    Hem ruh sağlığı çalışanlarına hemde danışanlarına bu kadar fayda sağlayan cok az kuruluş var. Sizi tanıdığım ve egitimlerinize katıldığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Cok guzel uzman kadronun var. Yolunuz açık olsun.

    Cevapla
  11. Ali Kocabay says:
    3 hafta önce

    Çevrimiçi terapi sayesinde çok cüzi fiyatlara çoook kaliteli eğitimler aldım. Hem eğitim veren kaliteli uzman kadrosundan hem de eğitim içerikleri açısından çok kıymetli eğitimler almaya da devam edeceğiz. Herşey için çok teşekkür ederim.

    Cevapla
  12. Ruken says:
    3 hafta önce

    Çevrimiçi terapi eğitimleri çok kaliteli gerçekten. Bu fırsatı bizlere sundukları için çok teşekkür ederim bu zorlu yolda biz psikologlara bu eğitimler kendimizi geliştirmek adına çok katkı sağlıyor tekrar teşekkürler çevrimiçi terapi.

    Cevapla
  13. Aynur Köse says:
    3 hafta önce

    Akran zorbalığı küçükken etkilerini göstermez Fiziksel ve duygusal açıdan çocuğu olumsuz etkileyen durumun tekrarlamasından ziyade çocukta bıraktığı hasar önemlidir. İlerleyen yıllarda ortaya çıkan bir çok problemin kaynağı belki de çocuğun yaşadığı zorbalıktır özgüvensiz içine kapanık yetişkinler olurlar. Güzel ve bilgilendirici bir çalışma olmuş

    Cevapla
  14. Muharrem Elmas says:
    3 hafta önce

    Merhaba. Bu alanda ki çalışmalar beni gerçekten mutlu ediyor. Bu mesleğin ve alanın daha iyi yerlerde olması ve ihtiyacı olanların hayatına dokunması dileğiyle.

    Cevapla
  15. leyla ayaz says:
    3 hafta önce

    çok oğretici ve faydalı bir yazı olmuş eğitimleriniz çok kıymetli ve öğretici buluyorum ve meslektaşlarıma da sizleri takip etmelerini oneriyorum .iyiki varsiniz ve kıymetli bilgilerinizi bizimle paylaşıyorsunuz.

    Cevapla
  16. leyla ayaz says:
    3 hafta önce

    çok güzel ve faydalı ve güzel bir yazı olmuş çok teşekkür ederim eğitimlerinizi çok öğretici buluyorum iyiki varsiniz

    Cevapla
  17. Çağla says:
    3 hafta önce

    Her şey için teşekkürler. Eğitimlerinizi iple çekiyorum. Mesleğimdeki yetkinlik hissini sizin sayenizde hissediyorum. Yeni eğitimlerde görüşmek üzere. İyi ki varsınız

    Cevapla
  18. Adem Demirkan says:
    3 hafta önce

    Çok kaliteli içerikler üretiyorsunuz. Sizleri hayranlıkla ve merakla takip ediyoruz.Güncel konular ile ilgili yaptığınız çalışmalar alan için çok değerli. Teşekkürü borç biliyoruz.

    Cevapla
  19. Ayşe says:
    3 hafta önce

    Düzenli, anlaşılabilir, çok güzel bir yazı olmuş. Vakit ayırıp bizimle bu yazıyı paylaştığınız için ve emekleriniz için çok teşekkür ederiz.

    Cevapla
  20. Nesrin Sevinç says:
    3 hafta önce

    Eğitimlerinizden çok faydalandım. Alanda büyük bir hizmete vesile oluyorsunuz. Herkesin bu eğitimlere ulaşabilmesini diliyorum. Bu kadar düşük fiyatlara bu kadar kaliteli eğitimler için, bizlere sunduğunuz fırsatlar için teşekkürler. İyiki varsınız.

    Cevapla
  21. Irmak says:
    3 hafta önce

    Çevrimiçi terapiye çok teşekkür ediyorum bu imkanları bizlere verdikleri için iyi varsınız.

    Cevapla
  22. Yurdagül+Kayabaşı says:
    3 hafta önce

    Günümüzde özellikle merhamet gibi empatiyi çoğaltan ve toplum olmak bilincini pekiştiren pek çok organik ve yapısal duygu genclerde önem arz etmiyor. Ego savaşlarının birer kimliğe dönüştüğü bir dönemde “ben” her şeyden daha değerliyim ve harici her şey önemsiz bakışı hakim. Bu nedenle gençler ve ergenler acımasız ve duyarsız bakıyorlar. ..

    Cevapla
  23. Numan Dündü says:
    3 hafta önce

    Akran zorbalığı küçükken etkilerini göstermez Büyüdüğümüz zaman ozguvensiz, içe kapanma, şiddete başvurma gibi etkiler gösterir.Bu etkiler sosyal çevrenin bir sonucudur.Bunu değiştirebilmek için bir uzmandan destek alınmalıdır.Yazi güzel ve herkesin anlayabileceği bir sadelikte olmuştur.

    Cevapla
    • Üzeyir Ünlü says:
      3 hafta önce

      Çevrimiçi terapi psikoloji alanında Türkiye’nin en önde gelen kuruluşlarından olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.Alanda devrim niteliğinde eğitimler açarak tekelleşmiş eğitimlerin önünü keserek yeni bir çığır açmış ve alandaki psikolog ve öğrenciler için çok büyük fayda sağlamaktadır, bütün çevrimiçi ekibine teşekkür ediyorum.

      Cevapla
  24. Damla instagram @saykobabil says:
    3 hafta önce

    Çevrimiçi terapiden birbirinden güzel birinden kaliteli eğitimler aldım ve almaya devam ediyorum. Dilerim ki şanslı 100 kişiden biri olurum . Bu benim için en güzel bayram hediyesi olur 🌸 her şey için teşekkürler çevrimiçi terapi ailesi

    Cevapla
  25. Mert mutlu says:
    3 hafta önce

    Sizler iyi ki varsınız. Sizinle beraber bu meslekte daha yetkin oluyoruz. Yetkin oldukça danışanlarımıza daha faydalı oluyoruz. Güzel bir toplumu hazırlıyoruz. Bunda emeğiniz çok büyük. Bu eğitimleri sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım katılabilirim. Daha önce birkaç eğitiminize katıldım bunların da çok iyi olacağına şüphem yok.

    Cevapla
    • Rukiye says:
      3 hafta önce

      Çevrimiçi terapi sayesinde istediğim bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyorum. Çok teşekkür ederim.verdiğiniz eğitimlerle alet çantamı daha genişletiyorum. Bir çok eğitim ve seminerlerinize katılma imkanım oldu ve devamı da gelecektir.çok teşekkür ederim tekrardan emeğinize sağlık

      Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sonuç Bulunamadı.
Tüm Sonuçları Göster

Kategoriler

  • BLOG (122)
    • Aile Ruh Sağlığı (2)
    • Anksiyete (5)
    • Cinsel Sağlık (3)
    • Çocuk Psikiyatrisi (2)
    • Depresyon (3)
    • Erişkin Psikiyatrisi (5)
    • Genç – Ergen Psikiyatrisi (2)
    • Kişilik Bozuklukları (4)
    • Online Terapi (5)
    • Panik Atak (1)
    • Psikoloji (2)
    • Sağlık (5)
  • Cinsel Terapi (2)
  • Eğitimlerimiz (5)
  • Genel (1)
  • Kişilik Bozuklukları (1)
  • Somatizasyon Bozuklukları (3)
  • Yeme Bozuklukları (3)

Popüler Bloglar

  • tranko buskas nedir

    Tranko Buskas Nedir? Ne İşe Yarar? Yan Etkileri

    1 paylaşım
    Paylaşım 0 Tweet 0
  • Narsistik Kişilik Bozukluğu Nedir?

    0 paylaşım
    Paylaşım 0 Tweet 0
  • Panik Atak Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

    0 paylaşım
    Paylaşım 0 Tweet 0
  • Anksiyete Bozukluğu Nedir?

    0 paylaşım
    Paylaşım 0 Tweet 0
  • Faverin (Fluvoksamin) Nedir? Ne İşe Yarar? Yan Etkileri

    0 paylaşım
    Paylaşım 0 Tweet 0

Hey merhaba 👋
Tanıştığımıza memnun oldum.

Her ay, gelen kutunuza harika içerikler almak için kaydolun.

İstenmeyen posta göndermiyoruz!.

E-bültenimize başarıyla abone oldunuz!

Çevrimiçi Terapi

Online psikolog sitemiz, ihtiyacı olan insanlara en uygun fiyat politikası ile alanında uzman psikologları buluşturmak için kurulan Türkiye'nin en büyük psikoloji sitesidir. Hemen şimdi psikoloğunu seç ve görüşmeye başla.

Kurumsal

  • Blog
  • Basın
  • Hakkımızda
  • Psikologlar

Şartlar ve Gizlilik

  • Çerez Politikası
  • Ön Bilgilendirme Formu
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Kişisel Verilerin Korunması
  • Kullanım Şartları Sözleşmesi

Hayati tehlike arz eden bir durumda iseniz - bu siteyi kullanmayınız. Acil Durum Hatları
2020 - Online Terapi ve Psikolog | Tüm Hakları Saklıdır.

  • Anasayfa
  • Kurumsal
    • Hakkımızda
  • Psikologlar
  • Bloglar
  • Psikoloji Testleri
  • İletişim
Sonuç Bulunamadı.
Tüm Sonuçları Göster

Hayati tehlike arz eden bir durumda iseniz - bu siteyi kullanmayınız. Acil Durum Hatları
2020 - Online Terapi ve Psikolog | Tüm Hakları Saklıdır.

Hoş geldiniz

Konuk yazar olarak giriş yapıyorsunuz

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş Yap